24 Şubat 2015 Salı

Soğanlama Tarifi (Nursel'in Mutfağı 24 Şubat 2015 Nevşehir)



Nursel'in Mutfağı 24 Şubat 2015 Nevşehir' de Soğanlama tarifi ile karşınızda. Nevşehir'e has soğanlama tarifini sitemizden öğren ve izle.


Soğanlama Tarifi İçin Malzemelerimiz (Nursel'in Mutfağı 24 Şubat Nevşehir)


  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam karabiber ve 1 tutam kimyon
  • Tereyağı
  • Un (alabildiği kadar)
  • Tuz


Soğanlama Tarifi, Nasıl Yapılır (Nursel'in Mutfağı 24 Şubat Nevşehir)

Bir kaba un, tuz ve su ekleyerek yavaş yavaş kulak memesi kıvamına gelesiye kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra dinlemeye bırakıp soğanlarımızı piyaz olacak şekilde doğruyoruz. Doğradığımız soğanları zeytinyağı ile kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra içine karabiber, kimyon, maydanoz ve pul biberimizi atıp karıştırıyoruz. Bu karışımımızı hamurun içine ekleyerek kenarlarınızı kapatıyoruz ve yağ olmayan bir yerde pişiriyoruz. En son olarak üstüne tereyağı sürerek servise hazır hale getiriyoruz.



Soğanlama Tarifi (Nursel'in Mutfağı 24 Şubat Nevşehir) Video İzle

Afiyet olsun



Neler Var: Nursel'in Mutfağı 24 Şubat 2015, Nursel'in Mutfağı Soğanlama Tarifi, Nursel'in Mutfağı Nevşehir tarif


EmoticonEmoticon