24 Şubat 2015 Salı

Ayva Dolması Tarifi (Nursel'in Mutfağı 24 Şubat 2015 Nevşehir)



Nurselin Mutfağı 24 Şubat 2015'de Nevşehir'de Ayva Dolması nasıl yapılır ve tarifini sizlerle paylaşıyor. Sitemizden Ayva Dolması Nursel'in Mutfağı 24 Şubat tarifini ister izle ve ya tarini al.


Ayva Dolması İçin Gerekli Malzemelerimiz


  • 13 adet ayva
  • Çekilmiş dana kıyma (200gr)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tereyağ (1 yemek kaşığı)4
  • 1 tutam ayva çekirdeği
  • 3 adet karanfil


Ayva Dolması Tarifi (Nasıl Yapılır)

Öncelikle ayvalarımızı üst kısmından kapak yapar şeklinde kesiyoruz (dolma biber gibi). Daha sonra içini oyarak boşaltıyoruz. Bir kase içinde yıkanmış pirinçimizi, üzerine 1 çay kaşığı pekmez, 1çay kaşığı tarçın ve tereyağımızı (1 yemek kaşığı) ekliyerek ayva dolmamızın iç harcını hazırlıyoruz. Bu adımlardan sonra ayvalarımızın içine harcını yerleştirip tencereye diziyoruz. Üzerine 5 çay bardağı su ve 2 çay bardağı pekmezimizi ekliyoruz. En son olarak üstüne karanfilimizi ve ayva çekirdeğimizi serperek pişirmeye bırakıyoruz.

Afiyet Olsun



Ayva Dolması Tarifi Nursel'in Mutfağı 24 Şubat 2015 Videolu




Neler var: Ayva Dolması Tarifi, Nursel'in Mutfağı 24 Şubat Nevşehir, Nursel'in Mutfağı Ayva Dolması Tarifi Nevşehir



EmoticonEmoticon