Oktay Usta - Yeşil Elma programı 27 Şubat 2015 tarihinde Zeytinyağlı Bakla Tarifi ile karşınızda. Oktay ustamızın Zeytinyağlı Bakla tarifini sitemizden alabilirsiniz.
Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri
Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Eğer baklalarımız çok uzun ise öncelikle baklalarımızı ikiye kırıyoruz ve güzelce ayıklıyoruz. Soğanlarımızı ince ince piyazlık doğruyoruz. Tenceremizin dibine soğanları bir güzel yerleştirip üzerine baklamızın yarısını güzelce koyuyoruz. Bu katın üstüne bu sefer yeşil soğanın üst kısımlarını yerleştiriyoruz ve tekrar üzerine diğer yarım baklayı ekliyoruz. Bu 2. katımızın üstünede soğan ile yeşil soğanın saplarını yerleştiriyoruz. Üzerine dereotu ekliyoruz. Dereotunun üzerine un, toz şekeri ve tuzumuzu serpiyoruz. Daha sonra zeytinyağı ile sıcak suyumuzu yemeğe veriyoruz. En son olarak üzerine yuvarlak yağlı kağıdı koyarak yemeğimizin üzerini tabakla kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. Afiyetler Olsun.
Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri
- 1 kg taze bakla
- 2 adet soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 6 dal taze soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- zeytinyağı
- tuz
- su
Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Eğer baklalarımız çok uzun ise öncelikle baklalarımızı ikiye kırıyoruz ve güzelce ayıklıyoruz. Soğanlarımızı ince ince piyazlık doğruyoruz. Tenceremizin dibine soğanları bir güzel yerleştirip üzerine baklamızın yarısını güzelce koyuyoruz. Bu katın üstüne bu sefer yeşil soğanın üst kısımlarını yerleştiriyoruz ve tekrar üzerine diğer yarım baklayı ekliyoruz. Bu 2. katımızın üstünede soğan ile yeşil soğanın saplarını yerleştiriyoruz. Üzerine dereotu ekliyoruz. Dereotunun üzerine un, toz şekeri ve tuzumuzu serpiyoruz. Daha sonra zeytinyağı ile sıcak suyumuzu yemeğe veriyoruz. En son olarak üzerine yuvarlak yağlı kağıdı koyarak yemeğimizin üzerini tabakla kapatıp pişirmeye bırakıyoruz. Afiyetler Olsun.
EmoticonEmoticon