27 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Mersin menüsünde Firikli Tavuk Dolma var. Mersin yöresine ait Firikli Tavuk Dolma tarifini alabilir ve nasıl yapıldığının özetini tekrar izleyebilirsiniz.
27 Şubat Nurselin Mutfağı Firikli Tavuk Dolma
Malzemeler
Pilavı İçin Malzemeler
Tarifi
Soğanlarımızı doğrayıp, tuz karabiber ve pul biber ile karıştırıyoruz. Diğer yandan tavuğun içini alıyoruz. Tavuğun içine soğan ve baharat karışımımızı dolduruyoruz. İğne ve ip yardımıyla tavuğu dikerek bol su içinde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı tereyağ gezidiyoruz ve üzerini tuzlayıp 200 dereceli fırına kızartmaya veriyoruz.
Pilavı için, tavuk suyuna bulgarımızı atarak pişiriyoruz. Diğer yandan ise nohutlarımızı haşlıyoruz. Bulgurun pişmesine 5 dakika kala üzerine haşlanmış nohutları ekliyoruz. Bir tavada sıvı yağı tereyağını eritip üzerine kırmızı kuru biber atıyoruz.
En son olarak kızaran tavuğu yararak pilavın üzerine koyuyoruz ve üzerine kırmızı kuru biberli yağımızı ekliyoruz. Afiyet Olsun
Neler var: 27 Şubat Nurselin Mutfağı, Nurselin Mutfağı Firikli Tavuk tarifi, Nurselin Mutfağı Mersini Nurselin Mutfağı Mersin Firikli Tavuk
27 Şubat Nurselin Mutfağı Firikli Tavuk Dolma
Malzemeler
- 1 Adet Tavuk
- 4 Adet Kuru Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
Pilavı İçin Malzemeler
- 3 Su Bardağı Firik Bulguru
- 5 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 1 Su Bardağı Nohut
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
- Yardım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 4 Adet Kuru Kırmızı Biber
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Tarifi
Soğanlarımızı doğrayıp, tuz karabiber ve pul biber ile karıştırıyoruz. Diğer yandan tavuğun içini alıyoruz. Tavuğun içine soğan ve baharat karışımımızı dolduruyoruz. İğne ve ip yardımıyla tavuğu dikerek bol su içinde haşlıyoruz. Haşladıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı tereyağ gezidiyoruz ve üzerini tuzlayıp 200 dereceli fırına kızartmaya veriyoruz.
Pilavı için, tavuk suyuna bulgarımızı atarak pişiriyoruz. Diğer yandan ise nohutlarımızı haşlıyoruz. Bulgurun pişmesine 5 dakika kala üzerine haşlanmış nohutları ekliyoruz. Bir tavada sıvı yağı tereyağını eritip üzerine kırmızı kuru biber atıyoruz.
En son olarak kızaran tavuğu yararak pilavın üzerine koyuyoruz ve üzerine kırmızı kuru biberli yağımızı ekliyoruz. Afiyet Olsun
Neler var: 27 Şubat Nurselin Mutfağı, Nurselin Mutfağı Firikli Tavuk tarifi, Nurselin Mutfağı Mersini Nurselin Mutfağı Mersin Firikli Tavuk
EmoticonEmoticon