25 Şubat 2015 Çarşamba

25 Şubat Nurselin Mutfağı Sıcak Bat Tarifi (Amasya)

Nurselin Mutfağı 25 Şubat 2015'de Amasya'da sizlerle Sıcak Bat tarifini paylaşıyor. Nurselin Mutfağı Amasya izleyicilerine bugün Amasya yöresine ait Sıcak Bat tarifi ve nasıl yapılır canlı yayında sizlere sunacak. Sıcak Bat Tarifini ister sitemizden alabilir ve ya isterseniz özetini izleyebilirsiniz. 25.02.015



25 Şubat Nurselin Mutfağı Sıcak Bat Tarifi (Amasya)

Malzemeler

  • 200 Gr Pastırma
  • 2 Bardak Mercimek 
  • 2 Bardak Kırık Yarma
  • 1 Paket Kepekli Toz Ekmeği
  • 1 Demet Taze Soğan
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ


Tarifi (Nasıl Yapılır)
Mercimekler haşlıyoruz ve kaynayınca yarmamızı üzerine ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Yeşilliklerimizi ve soğanlarımızı doğruyoruz. Sıvı yağa ilk önce soğanları atıp kavuruyoruz. Sonra pastırmayı, salçayı ve tuzu ekerek kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra haşlamamızla yaptığımız kavurmayı karıştırıyoruz. En son ekmeklerimizi küpler halinde kesip kızartıyoruz ve tabağa önce ekmeğimizi sonra bat'ımızı ekleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.


25 Şubat Nurselin Mutfağı Sıcak Bat Tarifi (Amasya) İzle


Neler Var: Nurselin Mutfağı, Sıcak Bat Tarifi, Amasya Bat Tarifi, 25 Şubat Nurselin Mutfağı, Nurselin Mutfağı Sıcak Bat, 25 Şubat Nurselin Mutfağı Sıcak Bat, 25 Şubat Nurselin Mutfağı Amasya, Nurselin Mutfağı (25.02.2015)


EmoticonEmoticon