25 Şubat 2015 Çarşamba

25 Şubat Nurselin Mutfağı Amasya Baklalı Dolma Tarifi

25 Şubat 2015 tarihinde Nurselin Mutfağı sizlere Amasya yöresinde Baklalı Dolma tarifini ve nasıl yapıldığını gösteriyor. Nurselin Mutfağı 25 Şubat tarihinde yayınlanan Baklalı Dolma nasıl yapılır ve tarifini sitemizden alabilirsiniz. Ayrıca Baklalı Dolma tarifinin ve nasıl yapıldığının özetini izleyebilirsiniz.


25 Şubat Nurselin Mutfağı Amasya Baklalı Dolma Tarifi


Malzemelerimiz

  • 3 su bardağı ölçüsünde yarma
  • 1 su bardağı kadar kuru bakla içi
  • 2 tane orta boy soğan
  • Yarım kilogram kadar yaprak
  • 1 çorba kaşığı kadar domates salçası
  • 750 gram kadar kemikli et
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet kadar maydanoz
  • 2 çorba kaşığı ölçeğinde sıvıyağ
  • 2.5 su bardağı kadar ölçüsünde su
  • Tuz


Baklalı Dolma Tarifi

İlk olarak bakla ve buğdayı 1 gece önceden ıslatmanız lazım. Sonraki gün suyunu süzüp farklı kaplara alıp 10 dakika karıştırıyoruz. Soğan, maydanoz ve dereotunu incecik kıyıyoruz. Bakla ve buğrayın sularını süzüp kasenin içerisine koyup ve kasenin içerisine maydanoz, 1 adet soğan, salçanın yarısı, dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırlanan içleri yaprakların içerisine koyup sarın. Tencerenin alt kısmına öncelikle kemikli eti sonrada yaprakları dizip tuz döküp ve 2 bardak su ekleyip orta ateşte pişirin. Dağılmaması için sarmaların üzerine porselen tabak koyabilirsiniz. Servis tabağına tencereyi ters çevirip sunuma hazır hale getirebilirsiniz.


25 Şubat Nurselin Mutfağı Amasya Baklalı Dolma Özeti İzle



Neler var:  Nurselin Mutfağı, Nurselin Mutfağı Amasya, Baklalı Dolma, 25 Şubat Nurselin Mutfağı, Baklalı Dolma Tarifi


EmoticonEmoticon