9 Mart 2018 Cuma

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır ve Şartları 2018

KOSGEB kredi vermeye 2018 yılında da devam etmektedir. Öğrenciler, esnaflar, girişimciler ve bir çok kişi KOSGEB kredi başvurusu yapabilir. Son zamanlar özellikle genç girişimciler ve esnaflar tarafından yoğun ilgi görmekte olan KOSGEB kredisi nasıl alınır ve şartları nelerdir sorularının cevaplarını sizlerle paylaşacağız.
KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır ve Şartları


İlk olarak KOSGEB 700.000TL faizsiz ve 300.000 geri ödemesiz hibe vermektedir. İşletmesini büyütmek ve genişletmek isteyenler için ise 500.000 ile teminat doğrultusun 1.500.000TL'ye kadar faizsiz kredi vermekte. Ek olarak girişimciler için 150.000TL faizsiz kredi ve 50.000TL geri ödemesiz hibe sunmakta. Ayrıca kadın girişimci ve işletmeciler için ayrıcalıklarda mevcut.

2018 KOSGEB Kredi Şartları Nelerdir?

  • 18 yaş sınırı bulunmaktadır.
  • Girişimcilik kredisi ve hibelerinden yararlanmak için KOSGEB'in düzenlemiş olduğu Girişimcilik Eğitimi'ne katılma ve belgeye hak kazanma şartı bulunmaktadır. 
  • İşletmeler için ise 1 ile 9 arasında personel sayısı zorunluluğu bulunmakta.
  • Yeni işletmelerin daha önce herhangi bir KOSGEB kredisinden faydalanmamış olmaları gerekli.
  • İşletmelerin ve girişimcilerin daha önce çalıştıkları bankalar mevcut ise hiç bir dönemde sorun yaşamamış olamaları da gerekli

2018 KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır?

Eğer yukarıdaki şartları sağlıyorsanız 
  1. http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler adresi üzerinden başvurusu yapılmak istenen destek programını seçiniz.
  2. Açılan destek programı sayfanın alt kısımlarında yer alan "Başvuru Formları" sekmesine tıklayanız.
  3. Sekmenin altında açılan tüm formları indirerek (bazı formları online olarak doldurabilirsiniz) bilgileri doldurunuz.
  4. Hazırladığınız formlarla beraber şahsen KOSBEG Müdürlüklerine giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Nasıl Alınır ve Kaç Gün Sürer

Kredi başvurusu gerçekleştirdikten sonra eğitime davet edileceksiniz. KOSGEB Girişimcilik Eğitimi 3 gün sürmektedir. Kredi başvurunuzun geçerli olabilmesi için bu sertifikayı almanız gerekmektedir.

KOSGEB Başvurusu Sonucu Nasıl Öğrenilir?

KOSGEB başvurunuzun olumlu olması durumunda belirtiğiniz telefon ve posta adresleri üzerinden sizlerle iletişime geçerek başvurunuzun onayını belirtecektir.


Aklınızı takılan ve edinmek istediğiniz bilgileri yorum aracını kullanarak bizlere iletebilirsiniz. Müsait zamanlarda sizlere yardımcı olmaya çalışılacaktır.

Bu yazı kosgeb başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, eğitim nasıl alınır, eğitim süresi nedir, kosgeb başvuru sonucu nasıl öğrenilir gibi soruları cevaplamaktadır.


EmoticonEmoticon