1 Şubat 2017 Çarşamba

Nurselin Evi Meşhur Tava Tarifi Çarşamba (01.02.2017)


Nursel'in Evi 2017 Şubat Çarşamba gününe özel Meşhur Tava tarifi paylaştı. Kaçıran izleyiciler, tekrar izlemek isteyenler ve ya tarifin yazılı şeklini sayfamızdan edinebilirsiniz. 01.02.2017 Nurselin Evi Meşhur Tava Tarifi sizlerle.


Malzemeler
1,5 kilo iri doğranmış kuzu kuşbaşı
100 gr kuyruk yağı
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
200 gr arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Baharatlar
Tuz, Kekik, Karabiber, Pulbiber, Kuru reyhan

Hamuru için
1 paket instant maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
2 su bardağı ılık su,
Aldığı kadar un

 Hamurun üzeri için
1 yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam
Çörekotu


Gerekli malzemeleri sağladıktan sonra yapma aşamasına geçebilirsiniz. Şimdi gelelim Nurselin Evi Meşhur Tavası nasıl yapılır ?


Hamuru için 2 bardak ılık su ile instant mayayı karıştırıp üzerine şeker ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

Yapılışı Patlıcan, kırmızı biber, yeşil biberi yıkayıp iri doğrayın ve derin bir karıştırma kabına koyun. arpacık soğanları soyun, kuzu kuşbaşı eti, kuyruk yağını, sarımsakları, reyhan, tuz, kekik, karabiber, pulbiber, sıvıyağ, biber- domates salçasını ekleyin ve iyice harmanlayın. Malzemeleri güveç kabınıza dökün. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında pişirin. Dinlenen hamuru açın, üzerine yumurta sarısı- yoğurt karışımı sürüp fırından çıkardığınız güvecinizin üzerini kaplayın. Susam ve çörekotu serpip tekrar fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tereyağ sürüp servis edin.

Dilerseniz aşağıda ki linke tıklayarak sadece Nurselin Evi Meşhur Tava Tarifini İzleyebilirsiniz.

Nurselin Evi Meşhur Tava Tarifi İzle


EmoticonEmoticon