26 Şubat 2015 Perşembe

26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şıllık Tatlısı Tarifi

26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şanlıurfa'da Şıllık Tatlısı tarifi ile karşınıza çıkıyor. 26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı canlı yayında Şıllık Tatlısı tarifini alabilirsiniz. Kaçıranlar için 26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şıllık Tatlısı tarifi, özeti paylaşılacaktır. Sayfamızdan özetini izleyebilir ve tarifi alabilirsiniz.



26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şıllık Tatlısı Tarifi

Malzemeler
  • 3 bardak ceviz
  • 5 bardak süt
  • 3,5 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50gr kuyruk yağı
Şerbeti İçin
  • 3 bardak toz şeker
  • 3 bardak su
  • 1 yemek kasığı sade yağ
  • 3 damla limon suyu

Tarifi

5 bardak sütü ile beraber 3,5 bardak unu bir kabın içinde karıştırınız. Daha sonra tavanıza kuyruk yağı sürün ve tavanıza uygun yuvarlak şekilde ince şıllıklar yapınız. (ince gözleme gibi olacak.) Başka bir kabın içinde ise şerbeti için yukarıda yazan şerbet malzemelerinin hepsini atın ve kaynamaya bırakın. Kaynarken iyice karıştırın. Bir kabın içinde cevizlerinizi ezin. (Programda poşet için ezildi.) Yuvarlak cam bir kabın içine yaptığınız ince şıllıkların yarısını keserek dizin. (açık alan kalmayacak). Üzerine cevizlerinizi serpin ve tekrar üzerine diğer şıllıkları koyarak iyice kapatın. Bu şekilde aralarında ceviz olacak şekilde şıllıklarınızı üst üste dizilmiş olacak..Daha sonra şerbetinizi üzerine dökün ve servis edin. Afiyet Olsun.


26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şıllık Tatlısı Tarifi İzle




Neler Var: Nurselin Mutfağı Şıllık Tatlısı Tarifi, 26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şıllık Tatlısı, Şıllık Tatlısı Tarifi, 26 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Şanlıutfa Şıllık Tatlısı


EmoticonEmoticon