25 Şubat 2015 tarihinde Nurselin Mutfağı Amasya'da sizlere Amasya çöreği nasıl yapılır tarifini veriyor. Sitemizden Nurselin Mutfağı Amasya Çöreği tarifini alabilir isterseniz özetini izleyebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Amasya Çöreği Tarifi (25.02.2015)
Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 Paket Kuru Maya
- 13 Bardak Un
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 5 Bardak Ilık Su
İç Harçi İçin
- 500Gr Dövülmüş Haşhaş
- 1,5 Bardak Sıvı Yağ
Tarifi
Bir kab içinde dövülmüş haşhaş ile sıvıyağı karıştırıyoruz. Hamuru ince olacak şekilde açıyoruz ve üzerine iç harcımızı döküp iyice yerleştiriyoruz. Sonra bir bıçak yardımı ile dikdörtgenler şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz hamurları üst üst koyup katmer şeklinde kıvırıp fırına vererek 170-180 derecede ısıtıyoruz. Afiyet olsun
25 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Amasya Çöreği Tarifi İzle
Neler Var: 25 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı, 25 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Amasya Çöreği, 25.02.2015 Nurselin Mutfağı, Nurselin Mutfağı Yeni Bölüm, Nurselin Mutfağı Son Bölüm
EmoticonEmoticon